Δημήτρης Ανθής

Επικοινωνήστε μαζί μου για προσφορές και άλλες απορίες

Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων

Συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες

Η εύρεση των βλαβών αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή ενότητα, αφού χρειάζεται ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό Γρήγορα. Σε συνεργασία με τον πελάτη, ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη το συντομότερο δυνατό.

Η πρώτη επαφή γίνεται από το τηλέφωνο, όπου με τις κατάλληλες ενέργειες και χειρισμούς θα γίνει μία πρώτη προσπάθεια επαναφοράς της εγκατάστασης στην κανονική λειτουργία της. Εάν το πρόβλημα επιμένει, θα πρέπει να γίνει συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών ώστε κατά την επίσκεψη στο χώρο του πελάτη ο ηλεκτρολόγος να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος διαθέτοντας τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία.


Πέφτει η ασφάλεια;

Μια από τις πιο συχνές βλάβες για την οποία σίγουρα θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο, είναι όταν πέφτει η ασφάλεια του πίνακα και δεν γνωρίζεις τον λόγο. Πιθανές αιτίες για τις οποίες πέφτει μία ή περισσότερες ασφάλειες του σπιτιού σου είναι κάποιου είδους βραχυκύκλωμα ή η υπερφόρτωση μίας συγκεκριμένης γραμμής ή πιο σπάνια το συνολικό φορτίο ξεπερνάει το ονομαστικό όριο της ασφάλειας . Επίσης, μπορεί τα καλώδια να είναι χαλασμένα και να βραχυκυκλώνουν. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι μια ηλεκτρική συσκευή που απλά εχει χαλάσει και βραχυκυκλώνει.

Σε κάθε περίπτωση είτε έχει χαλάσει η ασφάλεια είτε υπάρχει διαρροή στην ηλεκτρική γραμμή ή όποια και αν είναι η αιτία που πέφτει η ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σου, η επίσκεψη ενός ηλεκτρολόγου θεωρείται απαραίτητη ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα.


Βλάβη σε φωτιστικό ή διακόπτη (νέο)

Αν δεν ανάβουν ή τρεμοπαίζουν τα φωτιστικά ή κάποιες λάμπες, τότε πιθανότητα να υπάρχει βλάβη σε κάποιο φωτιστικό ή σε κάποιο διακόπτη του σπιτιού. Μπορεί όμως να είναι και μια πιο σοβαρή βλάβη που μπορεί να ωφελείτε ακόμα και στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Σε περιπτώσεις που έχεις δει κάποιες από τις παραπάνω ενδείξεις, πρόκειται για ηλεκτρολογικές μικροβλάβες, ωστόσο, αν το αμελήσεις, μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι και βραχυκύκλωμα. Γι' αυτό ενημερώσου για τις πιθανές αιτίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει τη βλάβη στο φωτιστικό ή το διακόπτη σου επικοινωνώντας άμεσα με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Author: Δημήτρης Ανθής