Δημήτρης Ανθής

Επικοινωνήστε μαζί μου για προσφορές και άλλες απορίες

Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων

Αυτοματοποίηση και έλεγχος σε κτήρια

Μετατρέψτε το σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημά σας σε ένα σύγχρονο κτήριο με χαμηλό κόστος κατασκευής. Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, τόσο απλά όσο το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργήστε την δική σας ατμόσφαιρα ρυθμίζοντας την ένταση φωτισμού ή επιλέξτε μια από τις αγαπημένες σας 'σκηνές'. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

 • τεχνολογία που εύκολα μπορεί κάποιος να χειρισθεί
 • δεν χρειάζεται αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
 • ευέλικτο και εύκολα επεκτάσιμο δίχως νέα καλωδίωση

Που χρησιμοποιείται:

 • όταν απαιτείται έλεγχος φωτισμού και ρολών
 • επιλογή σκηνών φωτισμού ή ρύθμιση της έντασης φωτισμού
 • σε χώρους όπου απαιτείται ο τηλεχειρισμός των στοιχειών ελέγχου (πχ εξωτερικοί χώροι, αίθουσες συσκέψεων)
 • σε εφαρμογές που το ζητούμενο είναι η αυτόματη ρύθμιση της έντασης - ποιότητας φωτισμού
Έξυπνο σπίτι

Ίσως νομίζετε τότι ένα τέτοιο σύστημα απλά ομαδοποιεί τον φωτισμό δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας κάποιων σεναρίων. Στην πραγματικότητα, όμως, προσφέρει πολλά περισσότερα. Οι αυτοματισμοί που αφορούν στην κεντρική διαχείριση διαφόρων συστημάτων μιας κατοικίας ονομάζονται συνήθως έξυπνο σπίτι. To έξυπνο σπίτι ελέγχει τις εγκαταστάσεις με στόχο την ομαδοποίηση κάποιων λειτουργιών και την αυτοματοποίηση κάποιων άλλων, ενώ χαρακτηρίζεται από την ολοκλήρωση των υπηρεσιών, δηλαδή την εκμετάλλευση των ίδιων περιφερειακών για πολλές χρήσεις (πχ, τα αισθητήρια του συναγερμού χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο του φωτισμού, οι οθόνες των τηλεοράσεων για να δέχονται και την εικόνα της θυροτηλεόρασης, το τηλέφωνο για να μας στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ότι κάποιος βρίσκεται μπροστά στην εξώπορτα κλπ).

Τι προσφέρει το έξυπνο σπίτι;

Με το έξυπνο σπίτι παραδίδεστε στην πολυτέλεια με το πάτημα ενός μόνον πλήκτρου. Η ευελιξία του συστήματος επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργεί σενάρια φωτισμού όπως διαδρομές, πλήκτρα πανικού, πλήκτρα "all off" και πολλά άλλα. Ένα έξυπνο σπίτι πρέπει να μας επιτρέπει, όταν είμαστε μέσα, να ενεργούμε εύκολα, χωρίς να πηγαινοερχόμαστε στους χώρους, ενώ, παράλληλα, πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί ως κλασικό σπίτι. Όταν πάλι είμαστε μακριά, πρέπει να μπορούμε να ενεργούμε εύκολα, σαν να είμαστε εκεί, μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου.

Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες όπως να ρυθμίσουν την εσωτερική θερμοκρασία τους, να κλείσουν τα καλοριφέρ (όταν κάποιο παράθυρο ξεχαστεί ανοικτό), να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (για να μην καταστραφούν από τον αέρα) να προσομοιώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία μας, ή απλά να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη για την κατάσταση της κατοικίας μέσω internet (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, βροχή, αέρας, αποθέματα νερού, πετρελαίου, κατάσταση ρολών, τεντών, εξόδων και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε).

 • Μοναδικές Συνθήκες Άνεσης
 • Καλαισθησία και φινέτσα
 • Ασφάλεια και ενδοεπικοινωνία
 • Έλεγχος θέρμανσης και κλιματισμού
 • Εξοικονόμηση ενέργειας- κόστους
 • Κεντρική Διαχείριση - Διανομή ήχου
 • Ενοποίηση συστημάτων κατοικίας

Τι μπορώ να κάνω σε υπάρχουσες κατοικίες;

Εάν επιθυμείτε την εγκατάσταση smart home στην κατοικία σας αλλά δεν θέλετε να προχωρήσετε σε νέες καλωδιώσεις τότε η λύση που σας προτείνουμε είναι το ασύρματο Bus ή radio bus. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τους απλούς σας διακόπτες με τους διακόπτες του συστήματος. Δεν απαιτείται καν η ύπαρξη ουδετέρου για την λειτουργία του. Κάθε διακόπτης μπορεί να προγραμματιστεί για να δουλεύει σας διακόπτης on / off , σαν dimmer ή να καλεί κάποιο σενάριο.

To Radio - Bus χρησιμοποιεί σήματα Radio Frequency για την επικοινωνία των μονάδων του. Επομένως δεν απαιτούνται επιπλέον καλωδιώσεις για την μεταφορά της πληροφορίας.

Berker Light Control

Η βασική λειτουργία του Berker Light Control είναι ο έλεγχος του φωτισμού, αλλά στην ουσία προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των εγκαταστάσεων από οπουδήποτε έχουμε επικοινωνία με το σπίτι μας (πχ μέσω τηλεφώνου, internet, κινητού τηλεφώνου). Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνετα η θέρμανση, το ζεστό νερό, ο συναγερμός, τα φώτα, τα ρολά, το αυτόματο πότισμα ή ακόμα και η στάθμη του πετρελαίου. Ακόμα μας δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά εικόνας και ήχου στο κινητό μας ή στο γραφείο μας όταν προκύψουν κάποια alarm τα οποία θεωρούμε σημαντικά για εμάς. Παράλληλα με την δημιουργία σεναρίων μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ δυνατό εργαλείο ελέγχου των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Berker Light Control

Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσετε τους μηχανισμούς BLC, τα πάντα γίνονται δυνατά. Από την πιο απλή ρύθμιση μέχρι την πιο σύνθετη. Το BLC δεν θα κάνει τη ζωή σας μόνο πιο άνετη, αλλά πιο ασφαλή με τους ανιχνευτές κίνησης και πιο οικονομική με τους ανιχνευτές παρουσίας σβήνοντας τα φώτα και την θέρμανση ενός χώρου όταν δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία.

Αν είστε κουρασμένοι και το φως της βεράντας ή του σαλονιού είναι ακόμα αναμμένα, δεν έχετε παρά να πατήσετε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο ή στον πομπό τοίχου και τα φώτα θα σβήσουν. Αν κάποιος παράξενος ήχος σας ξυπνήσει πατήστε το κουμπί "πανικού" και στιγμιαία όλα τα φώτα στο σπίτι θα ανάψουν. Αν θέλετε το πρωί να φύγετε χωρίς να ξυπνήσετε τους άλλους στο σπίτι χρησιμοποιήστε την νυκτερινή λειτουργία για το φωτισμό του δωματίου σας, του διαδρόμου και του μπάνιου στο 40%.

Η τεχνολογία του Berker Radio Bus επιτρέπει να ελέγχει κανείς τον φωτισμό, τα ρολά και τις περσίδες πολύ πιο βολικά. Αν απαιτείται ειδικός φωτισμός για εργασία ή για συμβούλια, συζητήσεις και παρουσιάσεις οι πομποί Α & Β θα αναλάβουν για τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Η οθόνη 1 θα κατέβει, τα ρολά των παραθύρων 2 θα σκοτεινιάσουν, τα σποτ 3 θα σβήσουν. Χωρίς διακοπή χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Α μπορεί κανείς να ανακαλέσει σκηνές φωτισμού και να ξεκινήσει ο προβολέας. Μπορεί επίσης να ελέγχει και τις περσίδες 4 με τηλεχειρισμό.

Author: Δημήτρης Ανθής