Εργασίες ηλεκτρολόγου σε οικίες
Ορισμένα δείγματα εργασίας από ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σε οικιακούς χώρους.
Ανακαίνιση οικίας - 2013
- ΠΕΡΙΟΧΗ: κοντά στην Ακρόπολη
- ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2013
- ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 2 μήνες
Επαγγελματικός χώρος ή κατοικία; Στο έργο αυτό συνδυάζονται και τα δύο, αφού ο χώρος σχεδιάστηκε να είναι πολλαπλά αξιοποιήσιμος. Έτσι προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση, καθώς οι συνθήκες σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένες στο χώρο εργασίας και απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς. Στην είσοδο έχει φτιαχτεί μια κατασκευή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κατάστημα ρούχων ή να λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη γραφείου. Ο κύριος χώρος έγινε ενιαίος και ευρύχωρος, σε γήινες αποχρώσεις. Το μπάνιο φτιάχτηκε από την αρχή, καθώς οι σωληνώσεις ήταν φθαρμένες. Στο πατάρι δημιουργήθηκε ένας χώρος όπου μπορούν να τοποθετηθούν γραφεία για μια εταιρεία, προσφέροντας την ησυχία ενός ξεχωριστού χώρου ή ενός χώρου διαλείμματος - ξεκούρασης. Εργασίες που εκτελεστήκαν:
- Ηλεκτρικά: φώτα πρίζες τηλέφωνα, δίκτυα, συναγερμός, κεραία, γείωση
- Υδραυλικά: σωληνώσεις μπάνιου και κουζίνας
- Πάτωμα: τοποθετήθηκε πλαστικό βινυλικό πάτωμα στο χρώμα του ξύλου
- Μπάνιο: πλακάκια, είδη υγιεινής, αξεσουάρ μπάνιου
- Πρόσθετες παροχές: Κλιματισμός, ρολά, περσίδες
Αρχιτεκτονικός φωτισμός κήπων - 2008
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην Πεύκη και τα περισσότερα φωτιστικά τοποθετηθήκαν περιμετρικά, ώστε να αναδεικνύουν το κτήριο. Τα φωτιστικά της εισόδου και στα σκαλιά ενεργοποιούνται με φωτοκύτταρο, έτσι ώστε να παρέχουν επαρκή φωτισμό μόνο όταν χρειάζεται. Τα φωτιστικά της πισίνας ενεργοποιούνται με χρονοδιακόπτη, ενώ για τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται κλασσικοί διακόπτες. Για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας εγκαταστάθηκαν λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στην αρμονία των φωτιστικών με τον περιβάλλον χώρο.
Παραδείγματα κατασκευής αρχιτεκτονικού φωτισμού - 2007
Ο φωτισμός μελετήθηκε ώστε να εναρμονίζεται με το μοντέρνο χαρακτήρα της οικίας, ενώ παράλληλα να δημιουργεί μία ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο, αποφεύγοντας τις θαμβώσεις. Χρησιμοποιήθηκαν προβολείς τύπου σποτ στενής δέσμης για την ανάδειξη του κτηρίου, ενώ για τον τονισμό των φυτών και των λεπτομερειών του χώρου χρησιμοποιήθηκαν σποτ κατάλληλης δέσμης δημιουργώντας την αίσθηση της φωτοσκίασης. Για καθημερινή χρήση αλλά και για γενικό φωτισμό προτιμήθηκαν χαμηλού τύπου κολωνάκια με λαμπτήρες οικονομίας και εμβαπτιζόμενοι προβολείς ανοικτής δέσμης που προσφέρουν δίαχητο και πλούσιο φωτισμό.
Όλα τα φωτιστικά τοποθετηθήκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατό περισσότερο η αρμονική συνύπαρξη των φωτιστικών και των φυτών, αυτό επιτεύχθηκε εκμεταλλεύοντας τα φυσικά – αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου είτε δημιουργώντας κατάλληλου τύπου εσοχές. Ο φωτισμός ελέγχεται μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος που παρέχει την δυνατότητα χειρισμού από απόσταση μέσω radio–bus. Αυτό μας επιτρέπει την δημιουργία ζωνών φωτισμού, υλοποιώντας διαφορετικά σενάρια φωτισμού σε κάθε χώρο ανάλογα με την χρήση του.
Περιγραφή ηλεκτρικών σωληνώσεων
Στη φωτογραφία φαίνεται μια ηλεκτρική εγκατάσταση στο στάδιο των σωληνώσεων, όπου χρησιμοποιούνται χρωματιστοί σωλήνες Κουβίδι για εύκολη ταυτοποίηση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, γίνεται διαχωρισμός ισχυρών – ασθενών ρευμάτων σε διαφορετικές κατεύθυνσης όδευσης για μείωση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, συγκεντρώνονται όλες οι γραμμές σε ένα σημείο (δημιουργία φρεατίου ηλεκτρικών γραμμών) και δημιουργείται αυλάκι στα δοκάρια χρησιμοποιώντας φελιζόλ ή κάποιο άλλο αυλικό για την όδευση των γραμμών και την αποφυγή σκαψίματος της τοιχοποιίας (ρημάγματος).